مدیر دفتر برنامه ریزی و تلفیق کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه گفت: در دولت تدبیر و امید همکاری میان دستگاه ها برای نجات این دریاچه چشمگیر بوده و یکی از رمزهای موفقیت در این زمینه همکاری در تغییر رویکرد نسبت به منابع آبی است.
معاون توسعه مدیریت، حقوقی و مجلس سازمان حفاظت محیط زیست اعلام کرد: در زمان کنونی حجم آب دریاچه ارومیه به ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون متر مکعب رسیده که این میزان در سال ۹۳ حدود ۵۰۰ میلیون مترمکعب بود.
پروژه 'برنامه یکپارچه مدیریت پایدار منابع آب در حوضه دریاچه ارومیه' با همکاری فائو و چند سازمان ملی و بینالمللی آغاز شد و به زودی با نظارت ستاد احیای دریاچه ارومیه اجرا می شود.
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا گفت: بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته تا هفت سال دیگر حجم دریاچه ارومیه به ۱۴ میلیون مترمکعب خواهد رسید که در این شرایط میتوان گفت که دیگر نگرانی برای وضعیت این دریاچه وجود نخواهد داشت.
یک استاد دانشگاه تهران ضمن اشاره به نقش مهم سیلابها در بقای اکوسیستمهای تالابی، گفت: با توجه به شرایط خاصی که دریاچه ارومیه دارد، دلیلی وجود ندارد که آب ناشی از سیلابها تنها در سدهای وزارت نیرو جمع شود بلکه باید این سیلاب به سمت دریاچه ارومیه هدایت شود.
کارگاه آموزشی ' درسهایی از اصلاحات امور آب استرالیا'، از سوی ستاد احیای دریاچه ارومیه با همکاری دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه ملبورن و کرسی یونسکو در مدیریت آب و محیط زیست برای شهرهای پایدار برپا شد.
وزیر نیرو اعلام کرد: تاسیسات آب و برق با بروز چنین حوادثی آسیب و لطمه میبینند؛ از این رو همکاران برای چگونگی اقدام راهنمایی شدند و در کمترین فرصت اقدامات لازم به عمل آمد.
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه مسئولان از مشکلات زیست محیطی بسیار سخن میگویند بر لزوم اقدام عملی مسئولان در مقابله با مشکل گرد و غبار و ریزگردها تأکید کرد.